Rapport fra Børnebibliotekaren som Playmaker, tilskud til speaker: Rick Erwin, City Museum St. Louis

Af Rikke Skuldbøl Jakobsen, Guldborgsund Bibliotek

Projektet Børnebibliotekaren som playmaker takker for støtte fra Bibliotekskonferencer til afholdelse af afsluttende projektevaluering i form af national konference.
Konferencen blev afholdt sammen med samarbejdsprojektet Legende familier i biblioteket – et projekt der styres af Århus Kommunes Biblioteker.

Der blev afholdt to identiske konferencer – en på Hovedbiblioteket i Århus mandag d. 17. maj og en på Centralbiblioteket i Roskilde onsdag d. 19. maj med ca. 60 deltagere pr. konference. Konferencerne var planlagt i fællesskab af projektlederne.
Konferencerne var annonceret i Bibliotekspressen, og der blev sendt indbydelser direkte til samtlige danske biblioteker, relevante nøgle- og netværkspersoner og samarbejdspartnere.

På konferencerne blev begge projekters indhold og resultater fremlagt og evalueret. Der var desuden 3 workshops bestående af Hands on, Kreativ workshop og paneldebat med projektlederne og eksterne samarbejdspartnere. Hvert projekt stillede desuden med en ekstern oplægsholder.

Til slut var der fremlæggelse og billedpræsentation fra projekternes studietur til USA. Fra denne studietur havde vi inviteret Rick Erwin fra City Museum I St. Louis, North Carolina til at holde et oplæg: ”Where we came from, Where we are going, and how weget away with it”.

Konferenceprogram er vedlagt som bilag 1

Formålet med vores ansøgning til Bibliotekskonferencer har været at søge midler til dækning af udgifter i forbindelse med Rick Erwins oplæg ved konferencen i Roskilde samt i forhold til personaletimer til forberedelse af konferencen.

I forbindelse med konferencen blev der udarbejdet et spørgeskema, som deltagerne blev bedt om at besvare inden afgang. Statistikken viser en overvejende tilfredshed med konferencen. Kommentarerne viser, at konferencen var udbytterig. Statistisk materiale er vedlagt som
bilag 2.

I forbindelse med konferencen har vi erfaret, at vidensdeling nytter og er en vigtig og nødvendig del i projektarbejde generelt. Denne erfaring er bl.a. opnået ud fra efterfølgende tilkendegivelser fra konferencedeltagere. Det er vores opfattelse, at projekternes resultater i nogen grad vil blive inddraget i forskellige børnebibliotekssammenhænge nationalt i direkte eller tilpasset form. Det har desuden været en god erfaring, at man som konferencedeltager ønsker at diskutere sin og børnebibliotekernes faglighed og dilemmaer. Dette gav sig helt klart til udtryk i paneldebatten, som var en populær workshop.